Iemand een heeerlijk recept voor eigengemaakte pindasaus? Ik vind die satésaus van de winkel zo zoet, staat me echt niet meer aan.
Kom maar op met die recepten 😈
|
Reacties
pindakaas, melk, ketjap, verse knoflook, gembersiroop, sambal, beetje suiker, chinese kruiden
14 sep 18 door lid: kletsmuis
|
14 sep 18 door lid: iznadjena
|
Pindakaas, sambal, ketjap mengen met water. Echt lekker en gezond ook.
14 sep 18 door lid: w.tonnema
|
beetje combi van wat hier al staat: pindakaas, sambal, teentje geperste knoflook, ketjap of sojasaus, als je er van houdt wat versgeraspte gember erdoor en ipv water vind ik het lekker om wat kokosmelk (uit blikje) te gebruiken. maar als die er per ongeluk niet is gebruik ik ook water.
14 sep 18 door lid: Elfje69
|
(onwijs leuke foto trouwens! knapperd!)
14 sep 18 door lid: Elfje69
|
Gewoon met pindakaas, melk, wat ketjap, knoflook(poeder), evt. sambal. Stond hier eigenlijk al. Heerlijk!!
14 sep 18 door lid: Fietsje37
|
Ongezouten pinda’s in de blender totdat het poeder is, kokosmelk erbij en ketjap naar smaak! Oh en een beetje sambal als je dat lekker vindt!😍
|
Zo te zien zijn alle recepten wel een beetje vergelijkbaar! 😄 Iemand die mij ook kan vertellen qua de hoeveelheden degene gebruikt?
Dankjewel Elfje! 😘❤️
15 sep 18 door lid: Warrigeboel
|
yw Shirley 🤗. wil je de pindasaus apart houden of door je boontjes? als ik het door de boontjes doe, maak ik m NL niet eerst helemaal. dan laat ik iets kookvocht bij de boontjes zitten, doe daar een lepel pindakaas bij, een theel sambal, 1 tn knoflook en een klein beetje ketjap/soja en dan even roeren en door laten koken. dan kijken: issie te dun extra pindakaas, issie te dik, beetje water. maar kleine beetjes en steeds even laten pruttelen, want dan dikt de pindakaas in
15 sep 18 door lid: Elfje69
|
75 gram pinda’s, 75 ml kokosmelk en dan ketjap net hoe je het lekker vindt! Als het te dik wordt een beetje water erbij en dan eventueel dus sambal☺️
|
Ui en knoflook aan fruiten, pindakaas en water erbij en zo dik/dun maken als je zelf wil. Verder op smaak maken met een bouillonblokje, sambal, zoete ketjap en een scheutje ketchup. Zo heb ik het jaren geleden geleerd van mijn Indische ex schoonmoeder.
15 sep 18 door lid: mariann62
|
Sjalot fijnsnijden en langzaam fruiten in een drupje olie, samen met 1 teen uitgeperste knoflook. Wat sambal erbij. Ondertussen in een blender 75 gr ongezouten pinda's fijnmalen met klein stukje gember, dan wat ketjap manis erbij en een half bouillonblokje en 75 tot 100 ml water. Laten draaien tot saus en het hele spul erbij in je pannetje doen. Even laten koken en dan kijken of-ie dik genoeg is. Voor dikker laat je'm inkoken en voor dunner wat water erbij en opnieuw laten opkoken. Wil je een meer romige satésaus dan kan je ook kokosmelk ipv water gebruiken.
15 sep 18 door lid: Tijmpje
|
Ik gebruik altijd de pindakaas puur. Die is ook al dunner, ik gebruik de hele pot, beetje amandelmelk, ketjap, zout, knoflook en chili en gewoon steeds proeven of je het lekker vindt en dan met water de juiste dikte maken. Dat verdeel ik in 3 of 4 porties en vries het in.. hoef je niet elke keer te maken.
15 sep 18 door lid: elntien
|
Dank jullie allemaaaal! ❤️
16 sep 18 door lid: Warrigeboel
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Warrigeboel's Gewicht Geschiedenis
|