Soufyan Whatsheppie 18-02-2018's Logboek, 20 okt 18

Vandaag 20 oktober (20-10-2018) mijn 2e poging om weer door te gaan met afvallen. De afgelopen maanden heb ik veel tegenslagen gehad waar ik ook al eerder over had geschreven.

Er gebeurde veel in een korte tijd, terwijl mijn dagelijkse leven ook al druk ingepland was met veel werk/stress en de zorg voor mijn opa en vooral mijn moeder.

De afgelopen maanden heb ik veel nagedacht hoe nu verder te gaan. De afgelopen 20 dagen kwam er totaal niks meer uit mijn handen. Alles was te veel en alles kostte te veel energie.

Dit heb ik nog nooit op deze manier meegemaakt.

Ik ben veel moe, snel geprikkeld en vlak en monotoon in gevoel en emotie.

Veel dingen interesseren me gewoonweg niet meer, terwijl ik altijd heel ambitieus was en vol plannen zat.

Wanneer je alleen maar verslechtering in de situaties in je leefomgeving tegenkomt is het moeilijk positief te blijven voor mij.

Ik neem mijn werk te veel mee naar huis, terwijl thuis de situatie ook niet ideaal is.

De afgelopen 20 dagen leefde ik in de automatische piloot modus. Weinig tot niks gedaan in het huishouden/koken/wassen en afwassen. Vrij genomen van werk en bijna dagelijks met mijn moeder naar het ziekenhuis toe voor haar gezondheid.

Soms meerdere afspraken op 1 dag op verschillende locaties, waardoor ik ook nog  eens alles gehaast moest afronden en doen.

Het leven wat ik nu leef geeft mij te weinig voldoening. Maatschappelijk gezien doe ik weinig, terwijl me dat zoveel voldoening altijd gaf.

Verder kom ik ook niet in contact met maatschappelijke onderwerpen op mijn werk.

De afgelopen 20 dagen veel over dit soort dingen nagedacht en ook hoe ik nu verder moet met mijn diët.

Ik stond op het punt om 1/2/4/5/8/10/12/14/15 en 18 oktober te gaan beginnen met afvallen. Uiteindelijk is dit nu definitief 20 oktober geworden om 00:00 uur.

Om 00:00 meteen gewogen en schrok enorm van mijn gewicht: 160.6 kg. Dit is wel met volle maag, dus er zal nog wel wat vanaf gaan. Er is nog altijd 29.3 kg af van mijn hoogste gewicht. Daar ben ik wel trots op.

De eerste dag even een gehele onthouding van alles om een zo reël mogelijk start gewicht te presenteren.

Vanaf vandaag ga ik ook stapje voor stapje de rest van mijn leven drastisch veranderen. Op deze manier aanmodderen met alle aspecten van het leven is voor mij niet te doen.

Ik zal mijn toekomstbeeld gaan samenstellen. Gezondheid/werk/familie/mijn moeder en nog een aantal aspecten ga ik anders benaderen dan eerst en zo kan kijken of ik het dan beter aan kan.

Verder zal ik duidelijke besluiten moeten nemen hoe we nu met zijn alle doorgaan. Ik merk gewoon dat ik de kar moet trekken en als ik uitval, zoals de afgelopen 20 dagen het geval was, er helemaal niks geregeld word. Ik ben nota bene de jongste van het gezin.

Moet ik nu altijd alle verantwoordelijkheid nemen?

Voor nu moet ik prioriteiten stellen: wat is belangrijk en wat niet/ wat moet nu en wat kan wachten?

Voor nu is mijn diet en de gezondheid van mijn moeder het belangrijkste.

Verder is mijn werk/zwemmen/opa/huishouden en administratie belangrijk.

Mijn nevenactiviteiten en afspraken/boodschappen/verplichtingen/ bezoek/moestuin en grote klussen zijn nu minder belangrijk op dit moment.

Stapje voor stapje ga ik bouwen aan een mooie toekomst.

Prioriteiten stellen en dit allemaal opschrijven en delen is niet mijn sterkste punt, helaas nu wel noodzakelijk.

Op deze manier maar doorleven is niet langer een optie voor mij. Ik wil genieten van de dingen die ik doe, en dat is op dit moment niet het geval.

Ik ben vanaf vandaag weer dagelijks hier te vinden met mijn dagelijkse update.

Degene die me volgen en zo nu en dan reageren op mijn updates wil ik graag bedanken. Ik lees de berichtjes allemaal en ze geven me het laatste zetje om door te gaan met hoe ik eerder al bezig was met af te vallen.

Bedankt allemaal en succes met afvallen.






160,6 kg Tot nu toe verloren: 18,4 kg.    Nog te gaan: 85,6 kg.    Dieet gevolgd: Redelijk Goed.
Gewichtstoename van 6,1 kg per week

45 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 23
Reacties 
Sterkte met alles en succes met de draad weer oppakken! Het is je al 29,3 kilo gelukt wat een mooie prestatie is. 
20 okt 18 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Wauw! Wat ben jij een doorzetter zeg! Je mag heel erg trots op jezelf zijn dat je dit in zo’n korte tijd ontdekt hebt. Geef je gevoel aan aan je naasten en zorg dat zij er iets mee doen. Wellicht extra hulp vragen voor jouw moeder. Je kunt het 😘 
20 okt 18 door lid: lisaraaphorst
Je kunt het 💪 Je bent al zo goed bezig!! Alleen is het misschien wel een idee om ook eens contact te zoeken met een professional om mee te praten. Dan kun jij ook een beetje je ei kwijt bij iemand die jou er doorheen kan helpen.  
20 okt 18 door lid: ChunkyWhite
Bedenk dat in al je zorgen voor anderen je dat alleen kan volhouden door goed voor jezelf te zorgen. Een ander kan dat niet voor jou doen. Je maakt zelf de keuzes, hoe moeilijk ook! 
20 okt 18 door lid: MargreethT
Héél veel succes Souf, ik lees jouw berichten altijd graag en wens je alle goeds! (y) 
20 okt 18 door lid: Faat68
Zo wat een openheid... k ben er stil van. Succes... accepteer de dingen die je niet kunt veranderen en verander de dingen die je wel kunt veranderen. Blijf bij je zelf en hou van jezelf. Leef vandaag, gisteren kan je niet meer veranderen en wat er morgen komt weet je nog niet. ❤️ 
20 okt 18 door lid: Mossel64
Heel veel succes! 
20 okt 18 door lid: Dappere-Dodo
Heel veel succes! Je kunt het 💪🍀 
20 okt 18 door lid: xraquelh
Heel veel sterkte en kracht!!!! Zorg voor jezelf zoals je voor een ander doet!!! 
20 okt 18 door lid: SnelleEll72
je hebt veel voor je kiezen gekregen, nu aan jou om te zorgen dat het niet achter je kiezen komt 😉zet m op en blijf positief 
20 okt 18 door lid: Rensie 1111
Veel succes en beterschap voor je moeder!  
20 okt 18 door lid: kittybas
Veel succes!!💪💪 
20 okt 18 door lid: F.e.m.mie
Wat fijn dat je er weer bent! Het klinkt alsof je meer hooi op je vork hebt dan je kunt dragen, goed dat je prioriteiten gaat stellen. Ik deed dat niet een jaar of 5 geleden en ik kan je zeggen dat een burn-out ook niet alles is. Ik hoop dat je je snel wat beter voelt, op alle vlakken. 
20 okt 18 door lid: Magheteenonsjeminderzijn
Goed dat je inzicht creëert voor jezelf. Je kunt pas echt goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgen kan. Stel je eigen gezondheid als 1e prioriteit dus. 
20 okt 18 door lid: Tijmpje
je kant t hoor!!! goed dat je het ff uittypt. denk dat dat ook fijn voor jezelf geweest is. vervelend dat t even slecht gaat maar ik geloof dat je t kan! 
20 okt 18 door lid: lgreinerart
Ik geef je een hele dikke virtuele knuffel 👩‍❤️‍👩😊 
20 okt 18 door lid: thialdaagnes
dat is niet mis wat je allemaal voor je kiezen hebt gekregen. ik ken je natuurlijk niet maar wilde je toch even een hart onder de riem steken. sterkte! 🌻 
20 okt 18 door lid: Mantelpak
Knap dat je het zo voor jezelf hebt kunnen opschrijven! Zet ‘m op! 🍀 
20 okt 18 door lid: Zomerspruit
Je kan het!!! Dat heb je al bewezen!! 💪🏾💪🏾 
20 okt 18 door lid: cookicrunch
Van je af schrijven en op een rijtje zetten is goed!! Prioriteiten stellen nog beter!! En je hebt al 29,3 kg bereikt, knap gedaan!! Maak een plan en voer dat uit,geeft houvast idd! Heel veel sterkte en succes! 
20 okt 18 door lid: letsdoitnow2018

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Soufyan Whatsheppie 18-02-2018's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.