rickydemooij's Logboek, 28 okt 18

Ongeveer een halfjaar geleden moeten stoppen met hardlopen in verband met mijn knie blessures. Vreselijk vond ik het! Hardlopen was écht 1 van mijn favoriete trainingen in de week.
2 maanden terug begonnen met het heel rustig opbouwen van het hardlopen door middel van rennen op de loopband in de gym. Doordat ik het heel rustig opgebouwd ging het steeds beter. Vorige week kon ik 45 minuten rennen op die loopband, pas daarna begon ik mijn knie te voelen.
Gisteren had ik besloten dat het tijd was om het hardlopen buiten weer eens te proberen. Mijn knieën zijn in de afgelopen maanden een stuk sterker geworden dus vanmorgen vroeg eruit gegaan om het te gaan proberen.
Begonnen met 20 minuten flink wandelen als warming up. Toen met lichte angst om door mn knieën te zakken begonnen met rennen. Tegen alle verwachtingen in ging het rennen echt ontzettend goed! 51 minuten hardgelopen, toen begonnen mijn knieën helaas pijn te doen en moest ik stoppen.
Ik ben onwijs blij dat het hardlopen weer zo goed gaat. Het voelde écht onwijs goed om weer buiten te hardlopen en het ging écht ontzettend lekker. Mn gemiddelde snelheid was 9.8km/u tijdens deze hardloop training. Ik zit dus ver van mijn normale gemiddelde snelheid af... Dat is jammer, maar daar ga ik weer naartoe werken als het hardlopen zo goed blijft gaan. Voor nu is snelheid wat minder belangrijk; het belangrijkste is nu rustig opbouwen, niet te snel willen en vooral ook letten op de gezondheid van mn knieën.
Heel erg trots op mijzelf en ik hoop dat ik over een korte periode weer anderhalfuur op mn eigen snelheid kan volhouden zonder pijn te krijgen. Ik merk wel dat mijn conditie gelukkig niet achteruit gegaan is door mijn cardiotrainingen in de gym. Qua conditie had ik nog een uur door kunnen gaan.
Inmiddels bijna thuis na een stukje wandelen als cooling down. Dan lekker douchen en eindelijk ontbijten 🤗
Fijne zondag!

Bekijk Dieet Kalender, 28 oktober 2018:
2359 kcal Vet: 67,57g | Eiwit: 131,09g | Kolhy: 298,97g.   Ontbijt: Duyvis Almonds Unsalted, Jumbo Ongezouten Cashewnoten, Raw Organic Food Sultana Rozijnen, Quaker Havermout (40g), Jumbo Magere Franse Kwark. Lunch: Coca-Cola Coca-Cola Zero, Tommies Snoeptomaatjes, Jumbo Eikenbladsla Melange, Céréal Hagelslag Puur, Chiquita Banaan, Jumbo Desem Baguette Meergranen. Diner: Merkloos Vast Kokende Aardappelen, GIJS Verse Runder Rookworst, Jumbo Gesneden Boerenkool. Snacks/Andere: Jumbo Biologische Verse Magere Yoghurt, Body & Fit Whey Perfection Vanilla Milkshake, Raw Organic Food Sultana Rozijnen, Jumbo Gedroogde Cranberry's, Duyvis Almonds Unsalted, Quaker Havermout (40g), Coca-Cola Coca-Cola Zero, Peijnenburg Ontbijtkoek Lower Cal (25g), Nixe Tonijn in Water, Jumbo Bieslook Kipfilet, Jumbo Rijstwafel Zeezout. meer...

26 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Wauw! Knap zeg, en geef je lichaam inderdaad de tijd, steeds 5 minuutjes erbij😊 
28 okt 18 door lid: lisaraaphorst
Lisaraaphorst, dankjewel! En dat rustig aan doen en opbouwen gaat wel lukken. Het is vooral vervelend dat mijn conditie makkelijk anderhalfuur hardlopen op 11,5km/u , zoals een halfjaar terug, aan zou kunnen. Qua conditie red zou ik dat prima redden. Maar mijn knieblessures zorgen ervoor dat dat nog niet haalbaar is... Maar ik ga er écht 100% weer naartoe werken, en ik hoop dat mijn knieën dat ooit weer gaan aankunnen. Maar voor nu ben ik écht al suuuuperblij dat ik het hardlopen buiten weer kan oppakken. Het was namelijk echt heel lekker. Hardloop trainingen zijn altijd al mijn favoriete training geweest. 😊 
28 okt 18 door lid: rickydemooij
Hoe heb je dit in hemelsnaam opgebouwd 😳? Ik weet dat je erg veel sport, dus je conditie zal sowieso goed zijn.. maar met interval of gewoon duurloop en steeds iets verder proberen? 
28 okt 18 door lid: lisaraaphorst
Lisaraaphorst, 2,5 jaar ben ik begonnen met hardlopen en dan deed ik de eerste paar trainingen 1 min lopen, 1 min rennen, 1 min lopen, etc. Daarna ging ik elke training langer rennen, minder lang lopen. Op een gegeven moment merkte ik vanzelf dat het hardlopen steeds makkelijker ging en voelde ik gewoon vanzelf aan wanneer ik langer door kon rennen of wanneer k moest gaan lopen. Ik ben een periode gestopt toen, en ongeveer 1,5 jaar geleden begon ik het weer op te pakken en ging ik consequent 2 tot 3 keer per week hardlopen smorgens, naast mijn normale krachttrainingen, nog voor ik ontbeten had. Dit was erg lekker, ik had er plezier in en ik kon het gewoon steeds langer volhouden. Echt opbouwen heb ik niet echt gedaan... Ik heb bepaalde routes waarvan ik weet hoever het rennen is en hoelang ik erover doe. En vaak rende ik gewoon een flink eind van huis af en dan moet je uiteindelijk wel terug rennen nog. Qua snelheid begon ik natuurlijk ook laag, en inmiddels kan ik qua conditie prima anderhalfuur hardlopen op een snelheid 11,5/11,8km per uur. Met mn knieën alleen nog niet maar dat komt wel weer. 
28 okt 18 door lid: rickydemooij
Ze is sowieso een super sportster, ik doe het je echt niet na! 💪🏾👍🏾 
28 okt 18 door lid: cookicrunch
Aaaah Cookicrunch, je hebt letterlijk een glimlach op mijn gezicht getoverd! Wat een leuk compliment, dankjewel 😊 
28 okt 18 door lid: rickydemooij
jeetje wat knap! kom ik aan met m'n 30 min hardlopen..😅 wel op een helling dan wel. vind t echt knap!  
28 okt 18 door lid: lgreinerart
goed bezig 👍💪 
28 okt 18 door lid: chrisp72
Rustig opbouwen!! Vind 50 min best veel 
28 okt 18 door lid: jong1432
Dankjulliewel voor de lieve berichtjes🤗🤗🤗 Jong1432, 50 minuten is indd best lang, maar vergeleken met de afstanden en tijdsduur die ik 6 maanden geleden haalde met mijn hardloop trainingen, is een hardlooproute van 50 min voor mij een korte route. Maar voor nu is dit een hele prestatie, gezien de situatie met mijn knie blessures. Ik ga het indd rustig opbouwen naar de afstanden en tijdsduur die ik 6 maanden geleden deed. 😊 
28 okt 18 door lid: rickydemooij
Echt wel knap hoor! Ik ben pas net voor het eerst in mijn leven begonnen met hardlopen en zit nu op 40 minuten voor 4 km. Maar we gaan wel vooruit das het belangrijkste ;) 
29 okt 18 door lid: rommeltje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


rickydemooij's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.