Buikspek marineren met witte wijnazijn, 5 spices, knoflookpoeder, uienpoeder en witte peper. Ik heb ook nog 2 eetlepels erythritol gebruikt maar dat kun je weglaten of vervangen door suiker. Zwoerd geruit ingesneden en flink grof zeezout in gesmeerd. Hele nacht onbedekt in koelkast laten staan. Volgende dag 4 uur lang met zwoerd naar beneden en dan nog 1 uur met zwoerd omhoog op low in de slowcooker. 1 uur buiten koelkast laten drogen. Op kamertemperatuur nog 20 minuten in de airfryer, 200 graden.
09 okt 22 door lid: SabineS85
|
Ziet er goed uit! Hoeveel doe je van de kruiden erin?
|
En doe je de 4 uur ook op low?
|
09 okt 22 door lid: keto_danny
|
Ohh wat goed dat ie helemaal gelukt is nu 🥳👍🏻
09 okt 22 door lid: ingridt
|
09 okt 22 door lid: asjege
|
Oh Antoinette, dat weet ik niet. Op gevoel 😅 Ik denk van alles een theelepel, alleen de peper wat minder. Ja, alle totaal 5 uur op low.
09 okt 22 door lid: SabineS85
|
wat leuk dattie nu zo goed gelukt is Sabienepien! 🥰
09 okt 22 door lid: Elfje69
|
Met dank aan jouw tips en recept, Ellen 🙏🏻 Echt dankjewel daarvoor want buikspek bleef een pain in the ass voor me omdat het ook gewoon soms mis ging met die zwoerd.
09 okt 22 door lid: SabineS85
|
Dank je Sabine, ik ga het een keer proberen.
|
09 okt 22 door lid: Elfje69
|
Die ziet er Super uit 👌🏻
En top dat je nu de juiste manier hebt gevonden om het buikspek te bereiden 🤩
Die ga ik ook zeker een keer een keer uitproberen!
Vandaag de slowcooker niet gebruikt omdat er zoveel shoarma vlees over was van gisteren!
Maar dinsdag ga ik een pompoen/runderstoofpot maken naar een recept van lowcarbchef 😊
09 okt 22 door lid: Chrisje.66
|
Klinkt ook lekker Chrisje! Pompoen kan je wel wat later toevoegen hè ☺️
09 okt 22 door lid: Elfje69
|
Vond ik ook lekker klinken Elfje 🤩
Ik was inderdaad van plan om de pompoen later toe te voegen want ik ben bang dat er anders niet veel van overblijft !
09 okt 22 door lid: Chrisje.66
|
09 okt 22 door lid: linkelouitje
|
En echt minimaal vocht toevoegen hè Chrisje! Er komt tijdens het sudderen vocht vrij en het verdampt niet, dus als je teveel toevoegt krijg je dunne soep 😳 Ik doe op een flink pak runderlappen ofzo, maar een klein koffiekopje vocht (tomatenblokjes ofzo)
09 okt 22 door lid: Elfje69
|
Dankjewel voor de tip Elfje 🥰
Zou erg jammer zijn als het uren staat te pruttelen en dat het resultaat op soep lijkt ipv een stoofpotje!
09 okt 22 door lid: Chrisje.66
|
09 okt 22 door lid: Elfje69
|
Maar soep kan ook lekker zijn, Chrisje 😍🤪
09 okt 22 door lid: Dappere-Dodo
|
Ziet er prachtig uit Sabine. 😍 Had je alleen buikspek, of nog meer? Of lezen mijn vermoeide ogen ergens overheen? 🙈
09 okt 22 door lid: Dappere-Dodo
|