Biene Mays's Logboek, 02 jun 24

Mijn TANITA weegschaal en mijn YUNMAI weegschaal geven beiden aan dat mijn lichaamswater percentage gemiddeld 60% is ( en vanochtend 80%)
Ik eet gewoon koolhydraten ( brood, rijst, pasta,aardappelen) en gebruik zout! IEMAND vgl. waardes? Graag reacties⁉️⚠️

8 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Eet je ook overmatig zout? Dat je het op groente of aardappelen doet bijvoorbeeld. In brood vleeswaren enz. zit ook al standaard zout. Vaak eten we toch teveel zout ongemerkt. Met je waardes van de weegschaal kan ik je niet helpen. Wat zegt de handleiding van de weegschaal? 
02 jun 24 door lid: zegmaarco
Wat is het ideale percentage lichaamswater? Wanneer u niet genoeg water drinkt Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Geslacht, leeftijd en lichaamssamenstelling zijn van invloed op dit percentage. Over het algemeen hebben vrouwen een lager percentage lichaamswater dan mannen. Dit komt omdat vrouwen meer weefsel hebben dan mannen. Bij volwassen vrouwen schommelt het ideale percentage tussen 45 en 60%, terwijl het ideale percentage bij mannen 50 tot 65% van het totale lichaamsgewicht bedraagt. Bij een zeer atletische bouw wordt zelfs 5% meer lichaamswater aanbevolen dan het gemiddelde voor volwassenen. https://tanita.nl/lichaamssamenstelling/lichaamswater https://nieuws.kuleuven.be/nl/2012_en_vroeger/1011/09/rechtgezet--bestaat-het-menselijk-lichaam-voor-80-procent-uit-water https://www.isostar.nl/blog/wat-is-het-belang-van-water-in-het-menselijk-lichaam/#:~:text=Zo%20is%20percentage%20lichaamsgewicht%20dat,een%20sporter%20van%2070%20kg. Naarmate je ouder wordt, neemt het af vanwege het verlies aan spiermassa. Zo is percentage lichaamsgewicht dat uit water bestaat bij een baby 74% en neemt, vanaf 50 jaar, af naar 50% bij een man en 47% bij een vrouw. Het gemiddelde percentage water in een volwassen lichaam is 65%, wat overeenkomt met ongeveer 45 liter water voor een sporter van 70 kg. Bij magere mensen of mensen met een normaal postuur is het percentage hoger omdat vetweefsel minder water bevat dan spieren: 30% voor vetmassa (vetweefsel) versus 73-75% voor mager weefsel (spieren). Mannen hebben een hoger percentage lichaamsgewicht aan water dan vrouwen vanwege een gemiddeld lagere vetmassa. 
02 jun 24 door lid: Biene Mays
Ik kook mijn groente in Bouillon en mijn aardappelen/rijst/pasta met wat zout. Groente kruid ik graag met Aromat en kruiden.  
02 jun 24 door lid: Biene Mays
Bedoel je dat je je afvraagt of je vocht vasthoudt? Of dat je je afvraagt waarom je vocht vasthoudt? Of vraag je je af of de waardes überhaupt wel kloppen? 
02 jun 24 door lid: Dappere-Dodo
Ik zou eens proberen zonder bouillon en zout te koken en meer kruiden zonder zout gebruiken. Ik denk dat het altijd scheelt. Ongemerkt of uit gewoonte eet je misschien toch teveel zout 🧂 
02 jun 24 door lid: zegmaarco
Geen idee, ik weet alleen dat een weegschaal dat helemaal niet kan meten. 
02 jun 24 door lid: keto_danny
Mijne geeft 46,4% aan 
02 jun 24 door lid: keto_danny
Dan moet je snel even een emmer water drinken, Danny 😝 
02 jun 24 door lid: SabineS85
Daarom, klopt geen reet van. En als er iemand zout eet, dan ben ik het wel. 
02 jun 24 door lid: keto_danny
Oh ik zie dat het nog net onder normaal valt😅 
02 jun 24 door lid: keto_danny
🫣 Ik realiseer me nu, ik ben een tijdje lid geweest van een sportschool waar ze idd spier/vet/water en wat nog meer meten. Ik heb ze eens opgezocht, volgens dat apparaat had ik altijd onder of net boven de 30% water, op het hoogst 35%. Klopt totaal niet, want drink altijd meer dan genoeg water 😂 
02 jun 24 door lid: Dappere-Dodo
No worries dus volgens jullie. De weegschaal neemt wel waar als ik veel vocht vasthoud onafhankelijk van het wel/niet kloppend percentage. Want als ik dikke voeten en vingers heb en het elastiek van mijn sokken afdrukt, dan geeft de weegschaal ook een stijging aan, dus dat klopt i.i.g. wel. 
02 jun 24 door lid: Biene Mays
Als je koolhydraatarm eet houdt je zeer weinig water vast. 
02 jun 24 door lid: Nick 97
Nick, bedankt voor je reactie, maar ik wil mijn pasta brood rijst en brood niet missen en blijf ook zo op gewicht.Ik voel me energieker als ik voldoende gezonde koolhydraten eten , dus volkoren producten en veel groente. 
02 jun 24 door lid: Biene Mays

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Biene Mays's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.