Aan mijn Kookboek Toevoegen
Aan Voedingslogboek
Bevat:
1 portie(s)
Voorbereidingstijd:
10 min
Bereidingstijd:
30 min
Maaltijd type:
Voorgerechten
Ontbijt
Lunch
Beoordeling:
Average FatSecret member ranking Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
door lid: Sheonamcc

Egg & Asparagus Medley

An incredibly simple yet delicious guilt-free dish, perfect for a light meal.

Ingrediënten

Beschrijving

  1. Snap the woody stems off the asparagus spears by hand (then trim in necessary). Cook asparagus until tender (by boiling or steaming).
  2. While your asparagus is cooking, boil the eggs.
  3. Leave both the eggs and asparagus to cook. In the mean time, melt the margarine (use butter if you prefer).
  4. Once finished cooking, blot the asparagus on a paper towel to remove some moisture then arrange on a plate.
  5. Remove boiled eggs from pot, cool briefly in some cold water (makes it easier to peel off the shell) then chop and place on top of the asparagus.
  6. Drizzle the melted margarine over the top of your dish, then grate/shave a little parmesan (or other cheese, but a hard Italian cheese works best with the flavor of the asparagus) and crack some black pepper over the top.
  7. Serve immediately and enjoy!
724 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
 

Beoordelingen 
We like the eggs sunny side up wit the asparagus.
user vote
31 mrt 17 door lid: misspatsy
Delicious, think I would use only 1 egg in future though.
user vote
02 mei 14 door lid: olive grove
Easy, satisfying and delicious...a keeper.
user vote
27 okt 13 door lid: Thing 1
Wildly delicious!
user vote
07 okt 13 door lid: Gal in blue jeans
I must say the taste is a pretty good combo, but it isn't exactly the sexiest food around. The men will not smell the best downstairs, and my diet is based alot on frequent sex.
user vote
06 mrt 13 door lid: petur
I was sent this recipe by Vegetarian Times and Whoa Daddy, is it ever yummy! I didn't use margarine or butter. I just poached the eggs and laid them over the asparagus with a sprinkle of cheese over the whole shibang. Voila! With organic multigrain toast...yummmmmm.
user vote
24 mei 12 door lid: Cortster
This would make a great quick meal, but I don't see the need for the margarine or cheese.
user vote
04 mrt 12 door lid: seanchk
Sounds wonderful, can't wait to try it!
user vote
25 nov 10 door lid: Mrs 2290
Wow! What an alternative to potatoes, and low carb noodles. Even my husband liked this recipe, and he is very particular about what he eats. We added a little butter, and yum yum. Next time cheese.
user vote
16 sep 10 door lid: Bad Biker Ga
The second time I made this I cut the margarine and omitted one egg yolk. I also used grated romano cheese rather than parmesan. This cut 39 calories and about 15 grams of fat from the recipe.
user vote
06 aug 10 door lid: Raiyn82
1 tot 10 van 13 Volgende

     
 

Beoordeel dit recept



U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
 

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Voorgerechten Ontbijt Lunch

Nieuwste Recepten

door lid: H!lde
Zacht, smaakvol en gezond. Ideaal als ontbijt of tussendoortje.
door lid: rebek90
Gezonde en smakelijke noedels die gemakkelijk te maken zijn.
door lid: syjosi
Caloriearme gebakken traktatie, zonder toegevoegde suikers.
door lid: SilkeGiesen
Lekker, taai en koolhydraatarm tussendoortje.

Recept Toevoegen

Voedingswaarde Overzicht:

Er zijn 282 calorieën in een portie Egg & Asparagus Medley.
Calorieën Verdeling: 69% vet, 9% kolhy, 22% eiwit.

Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1180 kj
14%
282 kcal
Vet
21,96g
31%
Verzadigd Vet
5,736g
29%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
8,134g
Meervoudig Onverzadigd Vet
5,721g
Koolhydraten
6,38g
2%
Suiker
2,6g
3%
Vezels
2,4g
Eiwitten
16g
32%
Zout
1,84g
31%
Cholesterol
375mg
Kalium
400mg
20%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
14%
van ADH*
(282 cal)
14% ADH
Calorieën Verdeling:
 
Koolhydraat (9%)
 
Vet (69%)
 
Eiwitten (22%)
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën

Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.