Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Maaltijd type:
Hoofdgerechten
Beoordeling:
Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
|
Delicious (and affordable) marinated flank steak frequently used in Asian and Chinese cuisine for stir-fry's.
Ingrediënten
Beschrijving
- Grind peppercorns and cumin seeds (in mortar and pestle, coffee grinder, Magic bullet or use pre-ground if you have too.)
- Combine remaining ingredients in blender. Blend well and pour over flank steak in ziploc bag.
- Allow to marinate at least 3 hours (preferably overnight).
- Pre-heat grill to medium-high heat. Oil the grate to prevent sticking.
- Remove meat from marinade and discard marinade and juices. Grill meat for about 5 minutes per side, or until you achieve desired doneness.
- Note: if you like your meat a bit on the rare side, try this method. Heat grill to as high as it will go (850 °F (450 °C) ). Throw the meat on for 90-120 seconds. Flip and cook for another 90-120 seconds. Now turn of all the heat and allow to cook for another 4-6 minutes. If your flank has a thicker middle; pound out the meat to a consistent thickness so that everything cooks to the same doneness.
86 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/box/membersicon.gif) Beoordelingen
This looks similar to my mom's old recipe--we used oil, lemon juice & garlic only, & scored the steak as well.
I think the amt of oil leads to the high fat content, so I would see how much gets poured off, & take the difference between that & 1/4 cup to calculate the actual amt of oil on the steak.
21 nov 11 door lid: Mcat62
|
|
|
|
|
Beoordeel dit recept
U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
|
|
|
Zoek Meer Recepten
|
Selecteer op Type Maaltijd
Hoofdgerechten
Nieuwste Recepten
Een stevige en voedzame kippensoep met taugé.
|
Vochtig, zacht en heerlijk.
|
Dit gezonde recept is perfect voor je ontbijt of tussendoortje.
|
Makkelijk, lekker en gezond ontbijt.
|
|
Recept Toevoegen
Voedingswaarde Overzicht:
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Er zijn 302 calorieën in een portie Marinated Flank Steak.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Calorieën Verdeling: 66% vet, 2% kolhy, 33% eiwit. |
|
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
Energie
1263 kj
15%
302 kcal
Vet
21,78g
31%
Verzadigd Vet
5,253g
26%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
13,241g
Meervoudig Onverzadigd Vet
1,762g
Koolhydraten
1,49g
1%
Suiker
0,14g
0%
Vezels
0,1g
Eiwitten
24,32g
49%
Zout
0,16g
3%
Cholesterol
40mg
Kalium
396mg
20%
Calorieën Verdeling:
Koolhydraat (1%)
Vet (66%)
Eiwitten (33%)
|
|
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën
|