Aan mijn Kookboek Toevoegen
Aan Voedingslogboek
Bevat:
4 portie(s)
Voorbereidingstijd:
5 min
Bereidingstijd:
25 min
Maaltijd type:
Hoofdgerechten
Lunch
Beoordeling:
Average FatSecret member ranking Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
door lid: cbella

Sichuan-Style Chicken with Peanuts

Spicy Chinese style chicken that also works perfectly with shrimp, tofu or beef.

Ingrediënten

Beschrijving

  1. Combine chicken, rice wine (or sherry), soy sauce, cornstarch and garlic in a medium bowl; mix thoroughly.
  2. When stir-frying chicken, always spread the pieces in the wok and let them cook undisturbed for 1 minute before stirring. This allows the chicken to sear and prevents sticking. To smash the ginger, use the side of a cleaver or chef's knife.
  3. Heat a 14" flat-bottomed wok or large skillet over high heat until a bead of water vaporizes within 1 to 2 seconds of contact. Swirl oil into the pan, add ginger and stir-fry for 10 seconds.
  4. Carefully add the chicken mixture, spreading it out. Cook until the chicken begins to brown, about 1 minute.
  5. Using a spatula, stir-fry for 30 seconds. Spread the chicken out again and cook for 30 seconds. Continue stir-frying until the chicken is lightly browned on all sides, 1 to 2 minutes.
  6. Add snap peas and stir-fry for 1 minute. Stir the Sichuan Sauce, swirl it into the pan and stir-fry until the chicken is just cooked through and the sauce is slightly thickened and glossy, 30 seconds to 1 minute.
  7. Transfer to a platter (discard the ginger) and sprinkle with peanuts and scallions. Serve immediately.
  8. Note: Shao Hsing (or Shaoxing) is a seasoned rice wine. It is available in most Asian specialty markets and some larger supermarkets in the Asian section. An acceptable substitute is dry sherry, sold with other fortified wines in your wine or liquor store. (It is preferred to the “cooking sherry” sold in many supermarkets, which can be surprisingly high in sodium.)
270 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
 

Beoordelingen 
I can't find the amount of szechuan sauce???
user vote
03 mrt 11 door lid: Marykate59

     
 

Beoordeel dit recept



U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
 

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Hoofdgerechten Lunch

Nieuwste Recepten

door lid: rebek90
Gezonde en smakelijke noedels die gemakkelijk te maken zijn.
door lid: SamPotters
Taai, gezond en makkelijk te bereiden.
door lid: Jholeydy
Lichtzoete, lekkere en caloriearme snack.
door lid: lollypopie123
Een stevige en voedzame kippensoep met taugé.

Recept Toevoegen

Voedingswaarde Overzicht:

Er zijn 225 calorieën in een portie Sichuan-Style Chicken with Peanuts.
Calorieën Verdeling: 35% vet, 12% kolhy, 53% eiwit.

Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
939 kj
11%
224 kcal
Vet
8,52g
12%
Verzadigd Vet
1,377g
7%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
2,064g
Meervoudig Onverzadigd Vet
1,041g
Koolhydraten
6,61g
3%
Suiker
2,02g
2%
Vezels
1,3g
Eiwitten
28,51g
57%
Zout
0,45g
7%
Cholesterol
65mg
Kalium
15mg
1%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
11%
van ADH*
(224 cal)
11% ADH
Calorieën Verdeling:
 
Koolhydraat (12%)
 
Vet (35%)
 
Eiwitten (53%)
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën

Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.