Aan mijn Kookboek Toevoegen
Aan Voedingslogboek
Bevat:
3 portie(s)
Voorbereidingstijd:
30 min
Bereidingstijd:
15 min
Maaltijd type:
Voorgerechten
Bijgerechten
Snacks
Beoordeling:
Average FatSecret member ranking Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
door lid: ImLuuvd

Eggplant Chips

Sliced eggplant baked with parmesan cheese and herbs makes this treat addictive.

Ingrediënten

Beschrijving

  1. Pre-heat oven to 375° F (190° C).
  2. Pour olive oil on cookie sheet and sprinkle with the garlic powder. Swoosh the cookie sheet around to mix and coat the sheet well.
  3. Slice eggplant into about 1/4" or 1/8" thick rounds, depending on your taste and kitchen tools.
  4. Place eggplant slices on cookie sheet. Rub each slice into the olive oil and garlic powder coated cookie sheet, then turn each slice over and rub around to coat the other side.
  5. Sprinkle lightly with half of the Italian seasoning and parmesan cheese. Turn over gently and sprinkle remaining Italian seasoning and parmesan cheese on other side of rounds.
  6. Bake for about 10 to 15 minutes, depending on thickness, on each side. (Turn over when browned on the bottom).
  7. Note: this is a recipe you really need to watch cooking to see how well it is browning. They are done when they look caramelized on each side.
1557 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
 

Beoordelingen 
I'm excited to try this. I really haven't done anything with eggplant yet.
user vote
30 apr 09 door lid: Janet52
I'm in love!!!!!
user vote
03 mrt 09 door lid: Niki13
Fun side dish. I had these with my mushroom stuffed turkey burger last night. Went over well with the boyfriend, and were really tasty! Thanks.
user vote
22 jan 09 door lid: JLM83
I love making these and other veggie chips.
user vote
19 mei 08 door lid: sararay
Would this be 2 points for the entire eggplant? I'm not too good at calculating points!!
user vote
06 mei 08 door lid: Kenyetta
I enjoyed the taste. I think you could do the same with zucchini.
user vote
07 apr 08 door lid: Girl_Illa
awesome idea!! but i'll use real garlic instead of the powdered :)rub it in like when i make bruschetta!
user vote
12 mrt 08 door lid: smallboned
i just discovered (tasted) them finally! can't wait to try this recipe! thanks for sharing!
user vote
03 mrt 08 door lid: cindyshine
They didn't come out crispy rather soggy. I don't think I am a big eggplant fan sorry!
user vote
17 jan 08 door lid: sierra.berryman
For me they weren't crunchy like a potato chip, but they weren't soft. I guess if I had to describe mine, it would be like a lightly done piece of toast. I sliced mine pretty thin using a mandolin slicer. They did not save well. Hope that helps.
user vote
10 jan 08 door lid: ImLuuvd
Vorige 21 tot 30 van 40 Volgende

     
 

Beoordeel dit recept



U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
 

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Voorgerechten Bijgerechten Snacks

Nieuwste Recepten

door lid: lollypopie123
Een stevige en voedzame kippensoep met taugé.
door lid: ncdj69
Vochtig, zacht en heerlijk.
door lid: xanau
Lekker, makkelijk te maken en caloriearm tussendoortje.
door lid: Inkypinky867
Beter dan brood uit de winkel.

Recept Toevoegen

Voedingswaarde Overzicht:

Er zijn 123 calorieën in een portie Eggplant Chips.
Calorieën Verdeling: 49% vet, 35% kolhy, 16% eiwit.

Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
516 kj
6%
123 kcal
Vet
7,25g
10%
Verzadigd Vet
2,127g
11%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
4,012g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,719g
Koolhydraten
11,58g
4%
Suiker
4,6g
5%
Vezels
6,4g
Eiwitten
5,24g
10%
Zout
0,33g
5%
Cholesterol
7mg
Kalium
449mg
22%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
van ADH*
(123 cal)
6% ADH
Calorieën Verdeling:
 
Koolhydraat (35%)
 
Vet (49%)
 
Eiwitten (16%)
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën

Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.