Aan mijn Kookboek Toevoegen
Aan Voedingslogboek
Bevat:
15 portie(s)
Voorbereidingstijd:
5 min
Bereidingstijd:
1 u
Maaltijd type:
Soepen
Hoofdgerechten
Beoordeling:
Average FatSecret member ranking Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
door lid: QnChunkie

Lentil with Mixed Vegetables Soup

Relatively quick, easy, and very inexpensive lentil soup with assorted veggies.

Ingrediënten

Beschrijving

  1. Rinse the dry lentils, drain, and place in a large stock with about 4 tablespoons of salt in a pot with water covering the lentils and about 3 inches above.
  2. Bring to a boil, then add the carrots, onions and potatoes. Reduce heat so soup is at a steady simmer.
  3. After about 40 minutes, add the corn (frozen or canned) and check lentils to see if they are soft through. If not just check them every 10 minutes until they are ready.
  4. Check to see if the soup needs salt. Once it tastes ready, serve hot.
  5. You can squeeze fresh lime juice into the soup, Tabasco, Sriracha, anything you think will enhance the flavor. Enjoy!
  6. Note: feel free to add or substitute vegetables as you see fit. This recipe will make a lot of very versatile soup, which also freezes and refrigerates well.
252 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
 

Beoordelingen 
This soup is very rich in nutrients, and by putting no salt at all, just add black pepper and turmeric…soooo good!!!
user vote
01 feb 15 door lid: demetra bengle
I eliminated potatoes and put less salt and it was good ..really good
user vote
06 okt 11 door lid: yunbug13
4 tablespoons of salt for 15 servings seems a little high. It is just as good without all that salt but I only used 1 potato instead of 2 and eliminated the corn due to my low carb diet. Voila! You have traditional lentil soup. But it's good.
user vote
17 jun 11 door lid: oldrnwisr1
omg 78% sodium! o.o for a meal....
user vote
10 aug 10 door lid: MrBritneySpears
Way too much carb for this plan. But it sounds really good.
user vote
01 feb 10 door lid: Lainey25
I love that I can even blend this up for a tasty veggitable smoothie on the run. I've also substituted green sea salt for stronger flavoring
user vote
31 jan 10 door lid: MGeis
waaay too much sodium, but I will use salt-free seasoning and love it
user vote
17 aug 09 door lid: ZeFrances

     
 

Beoordeel dit recept



U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
 

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Soepen Hoofdgerechten

Nieuwste Recepten

door lid: isavandesande
Romig pastagerecht met spek.
door lid: rebek90
Gezonde en smakelijke noedels die gemakkelijk te maken zijn.
door lid: FinnCa
Lekkere gebakken traktatie voor tussendoortje.
door lid: Inkypinky867
Beter dan brood uit de winkel.

Recept Toevoegen

Voedingswaarde Overzicht:

Er zijn 225 calorieën in een portie Lentil with Mixed Vegetables Soup.
Calorieën Verdeling: 3% vet, 73% kolhy, 24% eiwit.

Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
940 kj
11%
225 kcal
Vet
0,79g
1%
Verzadigd Vet
0,123g
1%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,148g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,374g
Koolhydraten
41,8g
16%
Suiker
3,6g
4%
Vezels
15,9g
Eiwitten
13,48g
27%
Zout
4,70g
78%
Cholesterol
0mg
Kalium
784mg
39%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
11%
van ADH*
(225 cal)
11% ADH
Calorieën Verdeling:
 
Koolhydraat (73%)
 
Vet (3%)
 
Eiwitten (24%)
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën

Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.