Aan mijn Kookboek Toevoegen
Aan Voedingslogboek
Bevat:
4 portie(s)
Voorbereidingstijd:
10 min
Bereidingstijd:
25 min
Maaltijd type:
Hoofdgerechten
Lunch
Beoordeling:
Average FatSecret member ranking Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
door lid: cbella

Spicy Beef with Shrimp & Bok Choy

A speedy stir-fry with a rich flavor that is balanced with the clean, sweet crunch of bok choy.

Ingrediënten

Beschrijving

  1. Whisk rice wine, dark soy sauce and cornstarch in a small bowl until the cornstarch is dissolved
  2. Heat 2 teaspoons oil in a large non-stick skillet or wok over medium-high heat.
  3. Add beef, garlic and crushed red pepper to taste; cook, stirring, until the beef begins to brown, 1 to 2 minutes.
  4. Add shrimp and continue to cook, stirring, until the shrimp is opaque and pink, 1 to 2 minutes. Transfer the beef, shrimp and any juices to a plate.
  5. Heat the remaining 2 teaspoons oil over medium-high heat in the same pan.
  6. Add bok choy and cook, stirring, until it begins to wilt, 2 to 4 minutes.
  7. Stir in the cornstarch mixture. Return the beef-shrimp mixture to the pan and cook, stirring, until heated through and the sauce has thickened slightly, about 1 minute.
128 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
 

Beoordelingen 
I used brocolli instead of bok choy. only used half of the oil. Delicious
user vote
08 nov 13 door lid: MrsHotrod
Fun to make even better to eat .
user vote
23 jan 12 door lid: Lolo34
Great for something different, and it tasted much better after sitting for a few minutes. I did have to use regular soy sauce and regular sesame oil. I added a little extra red pepper flake to make up for not having the hot chili oil. Also, I used white grape juice instead of rice wine. Those ingredient changes may have made a big difference, but it was certainly good enough that I'll make it again sometime!
user vote
22 jan 12 door lid: Dana614
looks super easy...would use lite soy sauce instead of regular to lower the sodium. Is it very spicy?
user vote
07 feb 11 door lid: neome
list of ingredients says 4 tablespoons of oil, directions say teaspoons. Are nutrition facts based on tsps or tbsps?
user vote
11 aug 10 door lid: whipwoman

     
 

Beoordeel dit recept



U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
 

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Hoofdgerechten Lunch

Nieuwste Recepten

door lid: H!lde
Zacht, smaakvol en gezond. Ideaal als ontbijt of tussendoortje.
door lid: lollypopie123
Een stevige en voedzame kippensoep met taugé.
door lid: bohan17
Snel, gemakkelijk en heerlijk dessert.
door lid: rebek90
Gezonde en smakelijke noedels die gemakkelijk te maken zijn.

Recept Toevoegen

Voedingswaarde Overzicht:

Er zijn 263 calorieën in een portie Spicy Beef with Shrimp & Bok Choy.
Calorieën Verdeling: 36% vet, 21% kolhy, 44% eiwit.

Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1099 kj
13%
263 kcal
Vet
8,94g
13%
Verzadigd Vet
2,43g
12%
Onverzadigd Vet
0,118g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
1,662g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,464g
Koolhydraten
11,82g
5%
Suiker
4,35g
5%
Vezels
1,2g
Eiwitten
24,7g
49%
Zout
2,67g
44%
Cholesterol
78mg
Kalium
656mg
33%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
13%
van ADH*
(263 cal)
13% ADH
Calorieën Verdeling:
 
Koolhydraat (20%)
 
Vet (36%)
 
Eiwitten (44%)
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën

Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.